torsdag 27 februari 2014

Matdags (när pojkarna själva får välja)

Man hinner äta en hel del under två veckor i Thailand. det mesta gott, nästan allt billigt. Somligt löjligt billigt.
 Jack - granne till Thaivagnen hemma i Åhus - kände sig hemtam i det thailändska köket, Favoriten var chicken with cashew.
 Men när nötterna och kycklingen dränktes i grönsaker blev han sur. Dom fick föräldrarna noggrannt plocka bort (och äta upp).

Jonatan var mera tveksam till det som bjöds. Satay/grillspett med kyckling dög för det mesta. Liksom friterad kyckling.
 Annars åt han oftare - mer eller mindre lyckade - västerländsk mat: pommes frites, pasta, korv och liknande.
 Fast banan och melon sa han aldrig nej till.
Lite pommes frites sa förstås inte Jack heller nej till.

(Om någon undrar över de snarlika spindelmandräkter, så är det badkläder med solskydd, inköpta av mamma före resan.)
Varje frukost åt vi omelett med bacon, toast och färsk frukt och drack vatten (samt lite halvlyckat kaffe och te för föräldrarna).
 Fast melonerna åt Jonatan upp alldeles själv.
Jack, som under hela resan varken rörde frukt eller grönsaker, är förstås en kandidat till skörbjugg.
 Här kan man se hur han föredrog sin chicken&cashew (i motsats till bilden längst upp).
Som sagt: västerländsk mat behövdes då och då. Speciellt förtjust var Jack i (de faktiskt mycket goda) pizzorna, som bakades av en äkta italienare från Cesena.
Fast här är det annan, mindre autentisk pasta som Jack och Jonatan sätter i sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar